sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Paulo Coelho:Voittaja on yksin


Paulo Coelho on nähtävästi saanut tarpeekseen ”päänsilittelystä” ja valinnut, vuonna 2009 julkaistun ”Voittaja on yksin”- teoksensa aiheeksi murhan.

Murhan, joka tehdään rakkauden vuoksi.

Täysin erilainen Coelho sisällöltään kuin aikaisemmat. Mutta sanoma ja syvällisyys mahtavaa edellisten tapaan.

Kirja oli jännittävä, mielenkiintoinen ja sen vuoksi nopeasti luettu!

Kirja kertoo venäläisestä miljonääristä Igorista, joka on omilla kyvyillään raivannut tiensä köyhyydestä rikkauteen, superluokkaan: Superluokkaan kuuluvat he, jotka saavat lähes kaiken ilmaiseksi. Heillä on valta. He käyttävät muotisuunnittelijoiden hepeniä ennen taviksia. He kulkevat limusiineissa tummennettujen lasien takana. Heidän elämänsä kuluu statuksen ylläpitoon- miltä kukin näyttää ulospäin, onko media kiinnostunut, kuinka pysyä pinnalla vielä ensi viikollakin...

Yltäkylläisyydestä huolimatta vaimo, Ewa, menestyjä hänkin, jättää Igorin toisen miehen vuoksi. Igor ottaa tehtäväkseen saada Ewan takaisin hinnalla millä hyvänsä. Tehtävänsä suorittamiseksi Igor on valmis tappamaan. Muut ihmiset ovat vaarassa Igorin pakkomielteisen rakkauden vuoksi.

”Voittaja on yksin”-kirjan tapahtumat sijoittuvat Cannesin elokuvajuhlille. Kirja kertoo menestymisestä, mutta myös elämän pinnallisuudesta muodin, kauneuden ja elokuvien maailmassa.

Romaani tarkastelee kuuluisuuden hintaa sekä sitä, kuinka rikastuminen, yltäkylläisyys ja pinnallisuus voivat johtaa henkisten arvojen rapistumiseen.

Kirjassa on yksityiskohta, jossa menestyvä elokuvalevittäjä esittelee listaa asioista, joita ihmiset pitävät normaaleina nykyaikana. Lista perustuu todellisuuteen. Coelho keräsi listan laittamalla Facebook-statukseensa kysymyksen, mitä ihmiset pitävät normaalina nykyaikana. Vastauksista osa on kirjassa. Tässä niistä muutama.

"Normaalia on:

Tehdä yhdeksästä viiteen työtä joka ei tuota minkäänlaista mielihyvää, kunhan vain pääsee kolmekymmentä vuotta myöhemmin eläkkeelle.

Nauraa ihmiselle, joka etsii onnea rahan sijaan, ja syyttää häntä “kunnianhimon puutteesta”.

Vertailla autoja, taloja ja vaatteita ja määritellä elämä niiden vertailujen mukaan sen sijaan että yrittää selvittää elossa olon todellisen syyn.

Arvostella jokaista joka yrittää olla erilainen.

Lykätä elämän tärkeimmät asiat tuonnemmaksi, jolloin ei enää olekaan voimia elää niitä."


Kirjan esipuheessa Paulo Coelho sanoo, että “Tämä kirja ei ole trilleri vaan karu kuva nykytilanteesta.”

Mutta tämä kirjahan on hyvin kirjoitettu, voimakkaasti kantaaottava, nykyajassa tapahtuva trilleri.

”Voittaja on yksin ” voi olla myös traumaattinen lukukokemus niille, jotka uskoivat Coelhon kirjoittavan vain hyvistä teoista.

EHDOTTOMASTI LUKEMISEN ARVOINEN, ERILAINEN COELHO!

Linkit blogissani muihin Paulo Coelhon kirjoihin:

Paulo Coelho "Pyhiinvaellus"
Paulo Coelho/Paholainen ja neiti Prym
Paulo Coelho:Yksitoista minuuttia
Paulo Coelho "Alkemisti"
Paulo Coelho/ Brida
Paulo Coelho:Valon Soturin käsikirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti