keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Paulo Coelho/Paholainen ja neiti Prym

Coelhon kirja on jälleen täydellistä luettavaa mielen kiemuroista kiinnostuneille. Tällä kertaa ihmisten käyttäytyminen on kaunistelemattoman julmaa kun kyseessä on riittävän hyvä motiivi. Motiivista huolimatta voi kuitenkin nauttia viattomuudestaan kunhan asiat vain on perusteltu "oikein" ja näin teko saatu tuntumaan oikeutetulta.
Pieneen kylään saapuu mies mukanaan aarre, joka on mahdollisuus saada koko kyläyhteisön haltuun ja näin korottaa huomattavasti jokaisen elintasoa vuosikymmeniksi. Mutta ennen kuin kylä voi saada aarteen, pitää suorittaa muukalaisen pyytämä tehtävä. Suostuuko rauhallinen, ahkera kylän väki tähän?

Kirja kuvaa taitavasti ihmisen mieltä ja sen taipuisuutta. Moraali on hyvin henkilökohtainen asia, joka arvostetun auktoriteetin mielipiteiden vaikutuksesta voi hetkessä kääntyä päälaelleen. Murhakin voi taitavasti perusteltuna tuntua Hyvältä Teolta.

"...Hän nukahti melkein heti syvään, levolliseen ja rentouttavaan uneen. Hänen seurassaan oli ollut ensimmäisenä yönä Hyvä, toisena Hyvä ja Paha, kolmantena Paha. Mikään niistä ei ollut saanut aikaan tuloksia, mutta ne olivat yhä elossa hänen sielussaan, ja nyt ne alkoivat käydä kamppailua keskenään näyttääkseen mikä niistä oli vahvin..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti