sunnuntai 1. marraskuuta 2009

John Naish/Riittää jo

John Naish julkaisi 2008 teoksen
"Riittää jo. Irti maailmasta, jossa kaikkea on ihan liikaa".
Kirja on suomennettu tänä vuonna.
Oikein mukavaa luettavaa!
Kirjan perusidea on teosta lainaten..."Meidän on kehitettävä itsellemme riittävyyden taju. Meitä yllytetään kahmimaan, näkemään, olemaan ja tekemään vielä enemmän. Aina
enemmän. Vaikka meitä ympäröi ennennäkemätön yltäkylläisyys"...

Halumme kaiken kahmimiseen huipentuu vaatimukseen:
ENEMMÄN MINUA!

Me ostamme ja kulutamme yhä kiihkeämmin. Tavoittelemme aina vain lisää viimeisimpiä tavaramalleja, uusinta tietoa ja niiden mukanaan tuomaa kuvittelemaamme täydellistä onnea. Ikuisen "jotakin vailla olemisen kierteen" seurauksena kuitenkin ahdistumme.

Meillä on jo yllin kyllin kaikkea. Mutta ei kykyä iloita siitä, mitä meillä on!

Riittävyyden filosofia on tie kestävään elämäntapaan. Se palkitsee meidät lompakon sisällön lisäksi, taidolla nauttia olevasta, olematta kuitenkaan sitä mitä eniten pelkäämme: jäljessä kehityksestä.

Kirjan jokaisen luvun lopussa on vinkkejä, joiden avulla pääsemme irti rahaa ja mielenrauhaa vievistä kulutustottumuksistamme.

Naishin ihanalla huumorilla väritetyssä tekstissä on paljon tietoa ja henkistä purtavaa.

Kirja on ilo meille kaikille, jotka pohdimme miten elää tässä maailmassa myymättä sieluamme joka alalle yltävälle kulutusmaailmalle.

Lainaus kirjasta:
..."Kulttuurimme muuttuu yhä levottomammaksi, on kuin jahtaisimme perhosia. Esimerkki vähittäiskaupan alalta: amerikkalainen yhtiö nimeltä Blik tarjoaa seinäpäällysteitä, jotka ovat mainosten mukaan oivallista "seinägrafiikkaa sitoutumiskammoisille". Nämä kookkaat, koristeelliset siirtokuvat kiinnitetään tarroilla seinille, ja kun kuvio alkaa kyllästyttää, sen saa helposti irrotettua. Enää ei siis tarvitse saada traumoja siitä, että joutuu tuijottamaan päivästä toiseen samoja tapetteja.
Koko sisustustarvikeala, lifestyle-lehdet mukaan lukien, puhuu nykyisin "
tämän sesongin" maaleista ja kankaista, aivan kuin edellisen sesongin sohvalla istuskelu olisi tappavan tylsää.
Sama juttu lomien kanssa:miksi sitoa itsensä viimekuisiin koinsyömiin lomasuunnitelmiin, jos jostain ilmaantuukin yhtäkkiä repäisevämpi vaihtoehto?."..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti