maanantai 5. lokakuuta 2009

Paulo Coelho "Pyhiinvaellus"


Paulo Coelhon kirja pyhiinvaellusmatkasta Santiago de Compostelaan julkaistiin vuonna 1987, mutta on vasta vuonna 2006 ilmestynyt suomeksi. Hämmästyttävän myöhään.

Coelho vaeltaa oppaansa kanssa 700 km:n pituisen Pyhän Jaakobin tien, joka kulkee Ranskan ja Espanjan rajamailta Atlannin rannikolle Santiago de Compostelaan. Pyhiinvaeltajien reitillä on tuhatvuotinen historia.
Coelho kertoo omakohtaisesti henkisistä ja ruumiillisista kokemuksistaan vaelluksen aikana.
Opas vie opetuksillaan Coelhon ruumiillisen vaelluksen edetessä yhä syvemmälle henkimaailmaan. Nämä henkiset harjoitukset auttavat mielenrauhan ja tasapainon saavuttamiseen, ympäristön aistimiseen ja elämän todellisen merkityksen löytämiseen.
Yliluonnollisista asioista kiinnostuneille tämä teos on mahtavaa luettavaa, vaikka kirjan harjoitukset ovatkin meidän jokaisen tehtävissä.
Kirja oli myös hauska. Näin asioissa paljon koomista. Vakavasta aiheesta huolimatta tirskuin usein kirjaa lukiessani.
Coelho kertoo kirjassaan kaikesta kokemastaan aikuisen oppilaan näkökulmasta ja on aikuisuudestaan huolimatta ennakkoluulottomasti valmis mihin vain vaelluksellaan itsetuntemukseen.

Teos oli kirjailijan ensimmäinen ja vaellusmatka innoitti häntä ryhtymään kirjailijaksi. Hän kirjoitti myöhemmin lukuisia henkimaailmaan liittyviä teoksia, joilla nousi maailmanmenestykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti