maanantai 21. joulukuuta 2009

Paulo Coelho "Alkemisti"

Alkemisti (1988) on Coelhon ensimmäinen, mystiikan ja magian maailmaan johdattava teos.
Pidän tätä teosta "Bridan veljenä" SATEENVARJOTON: Paulo Coelho/ Brida, vaikka kirjat ovatkin erilaisia.

Kirja kertoo paimenesta, joka uniensa kannustamana lähtee etsimään aarretta.
Oppaina toimivat kohtalon tielle tuomat henkilöt.

..."Meidän on toimittava nyt kun onni on puolellamme ja autettava sitä yhtä paljon kuin se auttaa meitä. Sitä kutsutaan suotuisan onnen periaatteeksi, aloittelijan hyväksi onneksi."...Ihmisten kohtaaminen ei aina ilahduta, mutta ikävätkin tapahtumat auttavat pitemmällä tähtäimellä lähemmäksi aarretta. Ei pidä lannistua, vaan ottaa opiksi ja jatkaa elämässä eteenpäin.

..."Hän epäröi yhä oliko tehnyt oikean päätöksen. Hän tajusi kuitenkin erään tärkeän seikan, sen että päätös on vasta kaiken alku. Kun ihminen päättää jotain, hän syöksyy voimakkaaseen virtaan, ja virta kuljettaa hänet paikkoihin joista hän ei ole edes uneksinut päätöstä tehdessään."...

..."Petos on isku, joka tulee odottamatta. Jos tunnet hyvin sydämesi, se ei pysty pettämään sinua milloinkaan, koska tiedät sen haaveet ja toiveet ja osaat toimia sen mukaan. Kukaan ei pääse pakoon sydäntään. Sen vuoksi on paras kuunnella mitä se kertoo, koska siten voi välttää odottamattomat iskut."...

"Alkemisti" on Coelhon tyyliin "henkimaailman" kirja ja tapahtumat pistävät lukijat mietiskelemään asioita syvällisesti.
Tämä kirja on legendan maineessa, mutta itse pidän kirjailijan ehdottomana ykkösteoksena, voisin sanoa täydellisen hauskana mystiikan oppi- ja seikkailukirjana, "Pyhiinvaellusta".
SATEENVARJOTON: Paulo Coelho "Pyhiinvaellus"

..."Älä koskaan luovu unelmistasi, vanha kuningas oli sanonut. Seuraa enteitä."...

2 kommenttia:

  1. Moi Ewe!
    Coelhon kirjat ovat kyllä lukemisen arvoisia.
    Ja uusin, viime kesänä lukemani "Voittaja on yksin", on täysin erilainen kirja kuin aikaisemmat. Coelho on kait vihdoinkin kyllästynyt "pään silittelyihin". Edelleen samaa vahvaa syvällistä ja pohdiskelevaa Coelhoa. Kannattaa lukea.

    VastaaPoista